Slovenskí hasiči a záchranári už pomáhajú v Turecku hľadať ľudí, ktorí prežili ničivé zemetrasenie

7.2.2023 (SITA.sk) – Pätnásť slovenských hasičov a horských záchranárov už aktívne pomáha v Turecku v oblastiach postihnutých zemetrasením. Zo Slovenska odleteli v pondelok o polnoci, na letisko v meste Adana v Turecku prišli v utorok o trištvrte na päť ráno miestneho času.

Ako informovala hovorkyňa rezortu vnútra Zuzana Eliášová, záchranný tím sa po prílete na letisko v meste Adana registroval v zmysle postupov mechanizmu únie. Po registrácii sa väčšia časť tímu prepravila vrtuľníkom k miestu nasadenia v blízkosti mesta Hatay.

Hasiči a horskí záchranári sa na mieste nasadenia rozdelili na tri tímy, ktoré už v dopoludňajších hodinách začali vyhľadávať preživších. Každý tím pozostáva zo psovoda so psom a troch hasičov.

Zároveň sa hľadá vhodné miesto pre vybudovanie základného tábora, ktorý im poskytne zázemie.

Vybavenie tímu pozostáva najmä z lanovej techniky, rebríkov, trojnožiek, LED osvetlenia pre prácu v noci, hydraulického náradia, elektrických kladív, píl, vŕtačiek, vzduchového kompresora, vzduchových vakov, elektrických generátorov, ručného náradia či rádiostaníc.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Silné zemetrasenie v Turecku a Sýrii (fotografie)

Viac k témam: Zemetrasenie v Turecku a Sýrii
Zdroj: SITA.sk – Slovenskí hasiči a záchranári už pomáhajú v Turecku hľadať ľudí, ktorí prežili ničivé zemetrasenie © SITA Všetky práva vyhradené.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *