Za návštevu Zemana v nemocnici bez respirátorov udelilo české ministerstvo mastné pokuty

31.12.2021 (Webnoviny.sk) – Účastníci októbrovej návštevy prezidenta Miloša Zemana v Ústrednej vojenskej nemocnici v Prahe dostali pokuty 10-tisíc korún, pretože nemali na tvárach respirátory. V piatok o tom rozhodlo ministerstvo obrany, ktorého hlavná hygienička Jana Fajfrová sa prípadom zaoberala. Informuje o tom spravodajský portál TN.cz.

Rozposlali oznámenie o pokute

„Môžem potvrdiť, že ministerstvo ukončilo správne konanie. Účastníkom sme rozposlali oznámenia o pokute,“ vyjadrila sa hovorkyňa rezortu Jana Zechmeisterová.

Na stretnutí, ktoré sa uskutočnilo, aby prezident podpísal zvolanie ustanovujúcej schôdze Poslaneckej snemovne, bol 14. októbra bývalý predseda dolnej komory parlamentu Radek Vondráček, vedúci prezidentskej kancelárie Vratislav Mynář, riaditeľ protokolu prezidentskej kancelárie Vladimír Kruliš a ďalší Zemanovi spolupracovníci.

Na jednotke intenzívnej starostlivosti

Zeman vtedy ležal na jednotke intenzívnej starostlivosti a pre pandémiu koronavírusu tam platili prísne opatrenia. Prítomní mali mať respirátory. Na videu z návštevy, ktoré o pár dní neskôr zverejnil Mynář, však nikto respirátor nemal.

Spomenutý Kruliš už oznámenie o pokute dostal. „Predpokladám, že výška pokuty bude u všetkých rovnaká. U mňa je to 10-tisíc korún,“ potvrdil pre TN.cz Kruliš.

Viac k témam: Bezpečnostné opatrenia, Koronavírus, Pandémia, Pokuta
Zdroj: Webnoviny.sk – Za návštevu Zemana v nemocnici bez respirátorov udelilo české ministerstvo mastné pokuty © SITA Všetky práva vyhradené.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *