Ukrajinskí „nacionalisti“ nasadili vojenské vybavenie a obyvateľov Kyjeva používajú ako štít, vyhlásil Konašenkov

28.2.2022 (Webnoviny.sk) – Ruská armáda tvrdí, že obyvatelia ukrajinského Kyjeva môžu použiť bezpečný koridor a ak chcú, opustiť mesto. Hovorca ruského ministerstva obrany Igor Konašenkov povedal, že Kyjevčania môžu bezpečne použiť diaľnicu smerujúcu do Vasylkiva, ktorý sa nachádza juhozápadne od metropoly.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

Vyhlásenie spravil v čase, keď v častiach Kyjeva zúria boje a ukrajinské úrady hlásia, že bojujú s malými skupinami ruských vojakov.

Konašenkov vyhlásil, že ukrajinskí „nacionalisti“ nasadili vojenské vybavenie a obyvateľov mesta používajú ako štíty. Tieto tvrdenia sa však nedajú nezávisle overiť, upozorňuje agentúra AP. Napriek tvrdeniam ruskej armády, že sa nezameriava na obývané oblasti, od začiatku ruskej invázie strely zasiahli obytné budovy, nemocnice či školy naprieč Ukrajinou.

Hovorca ruského rezortu obrany tiež vyhlásil, že Rusi dostali pod kontrolu oblasť okolo Záporožskej jadrovej elektrárne na juhu Ukrajiny. Elektráreň je podľa jeho slov v bezpečí a úroveň radiácie v oblasti je normálna.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: Ruská armáda, rusko-ukrajinský konflikt, vojenská invázia
Zdroj: Webnoviny.sk – Ukrajinskí „nacionalisti“ nasadili vojenské vybavenie a obyvateľov Kyjeva používajú ako štít, vyhlásil Konašenkov © SITA Všetky práva vyhradené.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *