Turecko vyhostilo od začiatku vojny v Sýrii tisícky zahraničných bojovníkov, opustili svoje domovy

31.10.2021 (Webnoviny.sk) – Od začiatku občianskej vojny v Sýrii pred 10 rokmi bolo z Turecka deportovaných viac ako 8500 zahraničných bojovníkov. Informovalo o tom v sobotu turecké ministerstvo vnútra.

Podľa vyhlásenia uvedeného rezortu pochádzali vyhostené osoby zo 102 krajín sveta, pričom z celkového počtu 8585 bojovníkov bolo 1075 zo štátov Európskej únie. Počas doterajších desiatich mesiacov tohto kalendárneho roka Turecko vyhostilo 61 podozrivých z ôsmich členských krajín EÚ.

Ako uviedlo ministerstvo, tieto osoby „odišli zo svojich domovských krajín, aby sa pripojili k skupinám, ako je Islamský štát a Strana kurdských pracujúcich“.

Od roku 2016 Turecko uskutočnilo tri vojenské operácie na severe Sýrie a udržiava vojenskú prítomnosť v severozápadnej provincii Idlib a iných oblastiach. V súčasnosti vedie operácie proti Strane kurdských pracujúcich v severnom Iraku.

Viac k témam: deportácie, vojaci zo Sýrie
Zdroj: Webnoviny.sk – Turecko vyhostilo od začiatku vojny v Sýrii tisícky zahraničných bojovníkov, opustili svoje domovy © SITA Všetky práva vyhradené.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *