Ruské úrady varujú ľudí pred účasťou na demonštráciách za prepustenie Alexeja Navaľného

30.1.2021 (Webnoviny.sk) – Ruské úrady dôrazne varujú obyvateľov pred účasťou na nedeľných demonštráciách za prepustenie opozičného politika Alexeja Navaľného.

Počas prvej vlny protestných zhromaždení, ktoré sa konali minulú sobotu v desiatkach miest naprieč celou krajinou, polícia zadržala takmer štyritisíc ľudí.

Porušenie pandemických opatrení

Odvolanie opozičného politika proti jeho vzatiu do väzby moskovský súd tento štvrtok zamietol.

Policajné veliteľstvo Moskve uviedlo, že v centre mesta budú v nedeľu platiť obmedzenia pohybu a sedem staníc metra v oblasti zostane zatvorených.

Ľudia, ktorí sa zúčastnia na protestoch, porušia pandemické opatrenia, čo môže mať trestnoprávne následky, varovalo ruské ministerstvo vnútra.

Otrávený novičokom

Navaľného, ktorý je najznámejším kritikom prezidenta Vladimira Putina, zadržali 17. januára po jeho návrate z Nemecka.

V krajine sa liečil päť mesiacov z následkov otravy nervovoparalytickou látkou novičok. Z útoku na svoju osobu obviňuje Kremeľ, čo ruské úrady odmietajú.

Navaľného umiestnili do väzby na 30 dní. Podľa prokuratúry pobytom v Nemecku porušil pravidlá podmienečného odsúdenia za spreneveru. Navaľnyj označuje kauzu z roku 2014 za politicky motivovanú.

Viac k témam: demonštrácia, protest
Zdroj: Webnoviny.sk – Ruské úrady varujú ľudí pred účasťou na demonštráciách za prepustenie Alexeja Navaľného © SITA Všetky práva vyhradené.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *