Ruské bojové lietadlá viackrát preleteli ponad holandskú fregatu, ktorá sa plavila v Čiernom mori

29.6.2021 (Webnoviny.sk) – Ruské bojové lietadlá minulý týždeň opakovane nízko preleteli ponad fregatu holandského námorníctva v Čiernom mori. V utorok o tom informovalo holandské ministerstvo obrany s tým, že lietadlá vykonali „imitované útoky“.

Incident s holandskou loďou Zr. Ms. Evertsen sa odohral minulý štvrtok juhovýchodne od Krymu, uviedlo ministerstvo. Stalo sa tak deň po tom, ako Rusko oznámilo, že ich bojová loď vypálila varovné výstrely na britský torpédoborec, ktorý podľa nich vstúpil do ruských teritoriálnych vôd neďaleko Krymu. Británia však toto tvrdenie odmietla.

Loď Evertsen podľa aktuálnych informácií hliadkovala v Čiernom mori práve spolu so spomenutým britským torpédoborcom.

Holandská ministerka obrany Ank Bijleveld-Schouten označila ruské konanie za nezodpovedné. „Evertsen má plné právo sa tam plaviť,“ skonštatovala s tým, že na „tento druh agresívneho správania, ktoré zároveň zbytočne zvyšuje pravdepodobnosť nehôd, nie je žiadne ospravedlnenie“. Holandsko sa podľa nej s Ruskom pozhovára o incidente.

Viac k témam: ruské lietadlá
Zdroj: Webnoviny.sk – Ruské bojové lietadlá viackrát preleteli ponad holandskú fregatu, ktorá sa plavila v Čiernom mori © SITA Všetky práva vyhradené.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *