Rakúsko varuje ľudí pred cestovaním do troch krajín, sprísni aj kontroly na hraniciach

8.7.2020 (Webnoviny.sk) – Rakúske úrady varovali v stredu pred cestovaním do Bulharska, Rumunska a Moldavska. Dôvodom je rastúci počet ľudí infikovaných koronavírusom, ktorí sa vracajú do Rakúska.

Viac o téme: Koronavírus

Vláda už minulý týždeň vydala varovanie pred vycestovaním do šiestich krajín na západnom Balkáne, ktoré sa týkalo Bosny, Kosova, Severného Macedónska, Albánska, Čiernej Hory a Srbska. Dôvodom boli rovnako vysoké počty infikovaných.

Rakúsko „zažíva stále viac importovaných prípadov (vírusu) zo zahraničia. Preto táto naliehavá výzva necestovať do týchto krajín,“ vysvetlil rakúsky kancelár Sebastian Kurz, ktorého citovala tlačová agentúra APA. Osoby, ktoré pricestujú do Rakúska z krajín, ktorých sa varovanie týka, budú musieť podľa jeho slov podstúpiť 14-dňovú karanténu.

Kurz v tejto súvislosti tiež povedal, že Rakúsko posilní kontroly na svojich východných hraniciach. Zamerané budú predovšetkým na ľudí prichádzajúcich z Balkánu.

Viac k témam: COVID-19, hraničné kontroly, Koronavírus, Koronavírus COVID-19 v Rakúsku, Pandémia
Zdroj: Webnoviny.sk – Rakúsko varuje ľudí pred cestovaním do troch krajín, sprísni aj kontroly na hraniciach © SITA Všetky práva vyhradené.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *