Nemecká ministerka vyzvala na väčší tlak na Rusko v súvislosti s vraždou Gruzínca

9.12.2019 (Webnoviny.sk) – Nemecká ministerka obrany vyzvala vládu, aby vytvorila väčší nátlak na Rusko pre augustovú vraždu Gruzínca v Berlíne. Tú si podľa prokurátorov objednali ruské alebo čečenské úrady.

Nemecko v stredu v súvislosti s vraždou vyhostilo dvoch ruských diplomatov. Teraz musí ruská strana konečne prispieť k objasneniu tohto zločinu. A my v nemeckej vláde budeme musieť prediskutovať a rozhodnúť o ďalších reakciách,“ citujú noviny Bild am Sonntag Annegret Krampovú-Karrenbauerú.

Ministerka, ktorá je tiež predsedníčkou Kresťanskodemokratickej únie (CDU) kancelárky Angely Merkelovej, nešpecifikovala, aké opatrenia mala na mysli.

Nemecko sa rozhodlo pre vyhostenie dvoch ruských občanov až po tom, ako Rusko dlhé týždne ignorovalo žiadosti nemeckých úradov o objasnenie celej záležitosti a vôbec na ne neodpovedalo. Rusko obvinenia súvisiace s prípadom zamietlo a za vyhostenie pohrozilo odvetnými opatreniami.

Merkelovej poradca Helge Braun sa vyjadril, že nemá „absolútne žiadne pochopenie pre to, že je Rusko rozhorčené alebo dokonca zvažuje protiopatrenia“, keďže mesiace nepodporilo vyšetrovanie. V spojitosti s vraždou je v Nemecku vo väzbe jeden podozrivý.

Viac k témam: vražda
Zdroj: Webnoviny.sk – Nemecká ministerka vyzvala na väčší tlak na Rusko v súvislosti s vraždou Gruzínca © SITA Všetky práva vyhradené.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *