Muža počas behu býkov na východe Španielska napadol býk, zraneniam podľahol

31.10.2021 (Webnoviny.sk) – Muž, ktorého počas behu býkov na festivale Fira de Onda na východe Španielska opakovane napadol býk, podľahol svojim zraneniam. Ako informoval spravodajský portál BBC, 55-ročný muž utrpel poranenie hlavy a mal prepichnutú tepnu na ľavom stehne. Zomrel v nemocnici v neďalekom meste Villarreal.

Radnica v Onde medzičasom uviedla, že zrušila všetky podujatia na mestskom festivale, ktoré sa týkajú býkov. Iné aktivity však budú pokračovať.

Takéto podujatia dlhodobo neodmysliteľne patria k španielskej kultúre. Podobné behy býkov sa však konajú i v susednom Francúzsku a Portugalsku. Azda najznámejší beh býkov sa každoročne koná v Pamplone na severe Španielska. Táto udalosť priťahuje turistov z celého sveta od roku 1911.

Pri behu s býkmi sú zranenia bežné. Počas festivalu San Fermín v spomenutej Pamplone prišlo od roku 1911 o život najmenej 16 bežcov.

Viac k témam: Beh býkov, Napadnutie, Smrť, Úmrtie
Zdroj: Webnoviny.sk – Muža počas behu býkov na východe Španielska napadol býk, zraneniam podľahol © SITA Všetky práva vyhradené.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *