Liberálny starosta Budapešti Karácsony má v pláne kandidovať za premiéra

15.5.2021 (Webnoviny.sk) – Liberálny starosta hlavného mesta Maďarska Budapešť v sobotu oznámil, že sa zapojí do boja o kreslo premiéra.

Gergely Karácsony na sociálnej sieti Facebook uviedol, že je pripravený prijať nomináciu jeho strany a zúčastniť sa na dvojkolových primárkach, ktoré sa budú konať v septembri a októbri.

Šesťčlenné opozičné zoskupenie sa počas budúcoročných volieb pokúsi poraziť súčasného premiéra Viktora Orbána a jeho stranu Fidesz. „Rozhodol som sa tak preto, lebo cítim, že moja rodná krajina má veľké problémy,“ povedal Karácsony. Podľa jeho slov verí, že najväčším problémom Maďarska je polarizácia spoločnosti.

Štyridsaťpäťročný politik sa stal starostom mesta v roku 2019. Bolo to veľké víťazstvo pre šesť opozičných strán. Voľby vtedy viedli k veľkým stratám strany Fidesz vo viacerých mestách. Rovnakých šesť strán sa na jar pokúsi zobrať Orbánovi aj kreslo premiéra.

Viac k témam: kandidát, liberáli, maďarský premiér
Zdroj: Webnoviny.sk – Liberálny starosta Budapešti Karácsony má v pláne kandidovať za premiéra © SITA Všetky práva vyhradené.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *