Islamský extrémista si za minuloročný silvestrovský útok v Manchestri odsedí najmenej 11 rokov

27.11.2019 (Webnoviny.sk) – Islamský extrémista Mahdi Mohamud, ktorý 31. decembra 2018 zaútočil na železničnej stanici v Manchestri nožom na viacerých ľudí, si odsedí najmenej 11 rokov vo väzení. Rozhodol o tom v stredu sudca Jeremy Stuart-Smith, no s tým, že odsúdený začne výkon trestu v psychiatrickej liečebni so zvýšenou ochranou.

Mohamudovi totiž lekári diagnostikovali paranoidnú schizofréniu. Počas minulého Silvestra na železničnej stanici v Manchestri zaútočil veľkým kuchynským nožom a s výkrikom „Allahu Akbar“ na nič netušiacu dvojicu a spôsobil zranenia 57-ročnej Anne Charlton a 57-ročnému Jamesovi Knoxovi.

Zranenia utrpel aj 31-ročný Lee Valentine, ktorý sa hrdinsky snažil útočníka spacifikovať. Celý útok podrobne zachytila bezpečnostná kamera a páchateľ sa k nemu priznal. Mohamud sa narodil v Holandsku prisťahovalcom zo Somálska, od deviatich rokov žil vo Veľkej Británii.

Viac k témam: extrémisti, islamský štát, odsúdenie, útok nožom
Zdroj: Webnoviny.sk – Islamský extrémista si za minuloročný silvestrovský útok v Manchestri odsedí najmenej 11 rokov © SITA Všetky práva vyhradené.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *