Dohodnite si u lekára očkovanie proti chrípke – od Unionu ho máte zadarmo

16.9.2021 (Webnoviny.sk) – Aj napriek tomu, že v súčasnosti sa pozornosť venuje najmä očkovaniu proti ochoreniu Covid-19, sezóna chrípky je už tiež za dverami. Ak máte záujem sa proti nej zaočkovať, je dobré sa so svojim lekárom dohodnúť vopred a čím skôr na termíne. „Očkovanie proti chrípke je v čase pandémie obzvlášť dôležité, pretože chrípkou oslabený organizmus je náchylnejší nakaziť sa aj ďalšími infekciami. Takisto súbežný priebeh chrípky a ochorenia Covid-19 môže prispieť k výraznému zhoršeniu zdravotného stavu a ťažšiemu priebehu ochorenia,“ vysvetľuje revízna lekárka ZP Union Ingrid Dúbravová.

Poistenci Union zdravotnej poisťovne majú možnosť dať sa bezplatne zaočkovať, pričom na výber sú hneď dve vakcíny, ktoré sú už aj v lekárňach. „Plne uhrádzame Vaxigrip tetra a Influvac tetra a to nie len u všeobecného lekára, ale aj u gynekológa. Poistenci nič nedoplácajú,“ informuje Beáta Dupaľová Ksenzsighová, hovorkyňa Unionu.

Verejný prísľub o úhrade očkovacích vakcín je dostupný na https://www.union.sk/ockovanie-proti-chripke/

Informačný servis

Viac k témam: chrípka, očkovanie, očkovanie proti chrípke, PR
Zdroj: Webnoviny.sk – Dohodnite si u lekára očkovanie proti chrípke – od Unionu ho máte zadarmo © SITA Všetky práva vyhradené.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *