Česko opäť sprísnilo bezpečnostné opatrenia, na hotely či lyžiarske vleky môžu ľudia zabudnúť

29.1.2021 (Webnoviny.sk) – Česká vláda sprísnila mimoriadne opatrenia proti šíreniu koronavírusu. Ako referuje web TV Nova, tvrdšie pravidlá sa budú týkať voľného pohybu osôb, ubytovania v hoteloch, prevádzky lyžiarskych vlekov či zákazu návštev v nemocniciach. Všetky zmeny začnú platiť o polnoci z piatka na sobotu.

Po novom bude obmedzený voľný pohyb ľudí s výnimkou ciest do vlastných rekreačných objektov, ak sa tam vyberú členovia jednej domácnosti. Ešte viac sa obmedzí prevádzka vlekov a lanoviek, ktoré budú zatvorené aj pre nelyžiarov. Ubytovanie v hoteloch bude možné iba na účely služobných a pracovných ciest, čo klienti budú musieť preukázať písomným potvrdením. Ľudia sa v takýchto prípadoch musia ubytovať sami, bez rodinných príslušníkov.

Viac o téme: Koronavírus

Vláda obnovila zákaz návštev v nemocniciach. Návštevy v domovoch pre seniorov budú možné iba za veľmi prísnych podmienok – s respirátorom a negatívnym testom na koronavírus. Výučba v autoškolách sa bude môcť uskutočňovať iba s respirátorom typu FFP2.

Viac k témam: bezpečnostné opatrenia, Koronavírus
Zdroj: Webnoviny.sk – Česko opäť sprísnilo bezpečnostné opatrenia, na hotely či lyžiarske vleky môžu ľudia zabudnúť © SITA Všetky práva vyhradené.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *