Britská vláda pre nákazlivejší variant koronavírusu rozšírila najprísnejšie obmedzenia

31.12.2020 (Webnoviny.sk) – Britská vláda rozšírila v stredu najprísnejšie obmedzenia pohybu v snahe zastaviť koronavírus na tri štvrtiny populácie Anglicka.

Viac o téme: Koronavírus

Vláda uviedla, že nákazlivejší nový variant vírusu sa rozšíril do väčšej časti krajiny. Britský minister zdravotníctva Matt Hancock konštatoval, že najvyšší, štvrtý stupeň reštrikcií bude platiť aj mimo Londýna a juhovýchodu Anglicka, a to vo veľkých častiach stredného, severného a severozápadného Anglicka.

Viac o téme: Koronavírus COVID-19 vo Veľkej Británii

Štvrtý stupeň obmedzení znamená, že ľuďom sa odporúča, aby zostali doma, návštevy medzi domácnosťami sú zakázané, obchody, ktoré nepredávajú základné tovary, sú zatvorené a reštaurácie môžu predávať len jedlá na odnos so sebou.

Minister zdravotníctva konštatoval, že schválenie druhej vakcíny v Británii je dobrou správou, ale „prudko rastúci počet prípadov infekcií a hospitalizácií poukazuje na nutnosť konať“. „Približuje to deň, v ktorý budeme môcť zrušiť reštrikcie,“ povedal Hancock poslancom Dolnej komory britského parlamentu. „Ale … musíme konať, aby sme potlačili vírus teraz,“ dodal.

Viac k témam: COVID-19, Koronavírus, Koronavírus COVID-19 vo Veľkej Británii, pandemické opatrenia
Zdroj: Webnoviny.sk – Britská vláda pre nákazlivejší variant koronavírusu rozšírila najprísnejšie obmedzenia © SITA Všetky práva vyhradené.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *