Benedikt XVI. bol navštíviť umierajúceho brata, od návratu z Nemecka je chorý

3.8.2020 (Webnoviny.sk) – Emeritný pápež Benedikt XVI. ochorel po návrate z rodného Bavorska, kde bol navštíviť svojho brata, ktorý zomrel minulý mesiac. V pondelok o tom informovali nemecké médiá.

Denník Passauer Neue Presse cituje jeho životopisca Petra Seewalda, podľa ktorého 93-ročný Benedikt trpí od návratu do Ríma infekciou na tvári.

Benedikt XVI. by chcel biografiu napísať sám

Seewald, ktorý už publikoval viacero rozhovorov s Benediktom, emeritnému pápežovi podľa novín v sobotu odovzdal kópiu biografie.

Benedikt je podľa neho optimisticky naladený a vyjadril sa, že ak naberie silu, písal by aj sám, no podľa Seewalda je fyzicky veľmi krehký.

Návšteva umierajúceho brata

Benedikt v júni absolvoval štvordňovú návštevu bavorského Regensburgu, aby sa ešte mohol stretnúť s bratom. Bola to jeho prvá cesta mimo Talianska od roku 2013, keď sa vzdal pápežského úradu.

Benedikt, ktorého v roku 2005 zvolili za nástupcu zosnulého Jána Pavla II., bol prvým pápežom, ktorý dobrovoľne abdikoval. Jeho nástupcom sa stal pápež František.

Viac k témam: choroba, úmrtie
Zdroj: Webnoviny.sk – Benedikt XVI. bol navštíviť umierajúceho brata, od návratu z Nemecka je chorý © SITA Všetky práva vyhradené.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *