Advokáti pomáhajú v čase koronavírusu

6.4.2020 (Webnoviny.sk) – Poskytli vzory zmlúv a dokumentov pre riešenie problémov spôsobených súčasnými obmedzeniami zdarma.

Skupina advokátov a advokátskych kancelárií zo Slovenska pripravila projekt Právo v rúškach, ktorý sprístupňuje aktuálne právne tipy, postupy a vzory právnych dokumentov pre súčasnú krízovú ​​situáciu. Informácie a dokumenty by mali ľuďom aj firmám pomôcť lepšie zvládnuť náročné obdobie. Iniciatíva vychádza z českého projektu Právo v roušce.

Skupina advokátov na Slovensku sa zapojila do vlny solidarity s projektom Právo v rúškach. Na platforme www.pravovruskach.sk zadarmo sprístupnila právne odporúčania, postupy a vzory právnych dokumentov pre existujúcu krízovú situáciu. Snaží sa tak ľuďom aj firmám pomôcť právne reagovať na nečakané udalosti.

„Pre množstvo ľudí a firiem sú služby advokátov momentálne nedostupné, či už logisticky, časovo alebo finančne. Vďaka projektu Právo v rúškach budú mať ľudia najdôležitejšie právne vzory dostupné z domova. A to bol náš cieľ. Všade okolo seba vidíme skvelých dobrovoľníkov, digitálne či zdravotnícke iniciatívy reagujúce na krízu. Toto je spôsob, akým sa vieme do boja zapojiť my, advokáti,” hovorí Oliver Majdúch, člen SAPIE a partner z advokátskej kancelárie SCHIN & MAJDÚCH legal s.r.o., ktorá projekt iniciovala na Slovensku.

Na projekte Právo v rúškach spolupracujú advokátske kancelárie SCHIN & MAJDÚCH legal, SOPKO LEGAL, h&h PARTNERS, TROJAK LEGAL, VALIŠ LEGAL, JUDr. Michal Baloga, LL.M. a Motúzová & Lacko.

S prípravou webu pomáha pro bono grafické štúdio BOXART. Doménu a hosting zabezpečila zdarma spoločnosť WebSupport s.r.o.

Som hrdý na svojich kolegov advokátov z celého Slovenska, ktorí odložili nabok súťaženie a spojili sa, aby pomohli ľuďom a firmám zvládnuť prvú vlnu. Veľká vďaka patrí autorke nápadu advokátke Jane Sedlákové a veľkej skupine českých advokátov, ktorí tento projekt ak prví spustili v ČR.,“ dodáva Majdúch.

Informačný servis

Viac k témam: Koronavírus, PR, právo, Právo v rúškach
Zdroj: Webnoviny.sk – Advokáti pomáhajú v čase koronavírusu © SITA Všetky práva vyhradené.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *